Het team

Het team van VO de Smaragd!

Marieke van Mannekes

Marieke van Mannekes

coach & leerkracht

Het voelt als ‘mogen’ starten bij VO de Smaragd. Ik heb er enorm veel zin in, omdat het me heel fijn lijkt in alle rust samen te werken. Extra leuk is de super mooie omgeving…

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik als muziekdocent het onderwijs ingegaan. Sinds die tijd ben ik in het onderwijs blijven werken, als vakleerkracht muziek, groepsleerkracht, remedial teacher, ondersteuner, zorgcoördinator, leerlingbegeleider en intern begeleider. De laatste twee jaar doe ik dat als zelfstandige.

Privé is er natuurlijk in de afgelopen (bijna) 41 jaar ook van alles gebeurd/ gaande. Ik ben geboren en getogen in Nieuwerkerk (aan den IJssel). Hier woon ik nog steeds. Sinds ruim 6 jaar woon ik met mijn 2 kinderen (10 en 11,5) samen. Ik speel graag piano en ik zing. Ook dans ik graag (salsa & bachata) en lees ik veel. En, eerlijk is eerlijk, Netflix kan ook heel relaxed zijn…

 

Maren Slijkhuis

Maren Slijkhuis

coach

Mijn naam is Maren. En als moeder van twee prachtige tienerdochters weet ik hoe belangrijk het voor een ouder is dat zijn kind op de juiste plek zit.

Ik ben een denker. Dat betekent dat ik vanuit mezelf heel graag mijn neus in boeken stop om nieuwe kennis te vergaren. De theorie en feiten verwerk ik in een overzicht ivv een mindmap. Dat doe ik omdat ik een beelddenker ben. En dat maakt dat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden op scholen voor mij niet werkt en ik daardoor snel afgeleid raak. Weet je tiener welke leerstijl (denker, doener, dromer, beslisser) hij/zij gebruikt om lesstof het makkelijkst te kunnen verwerken? Want als je weet hoe je leert wordt leren in eens leuk ipv een verplichting. Je wordt nieuwsgierig naar hoe iets werkt en wil er graag meer over weten ;-).

Afgestudeerd als ingenieur voor milieuwetenschappen en procestechnologie heb ik meer dan 12 jaar bij diverse overheidsinstellingen en een ingenieursbureau als adviseur gewerkt. In mijn vrije tijd was ik bij de scouting te vinden als beverleiding. Op dit moment ben ik werkzaam als yogadocent voor alle leeftijden. En als kok organiseer ik kookworkshops voor kinderen op diverse locaties. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een aantal opleidingen gevolgd op het gebied van coaching.

Als mentor zorg ik ervoor dat je tiener zich gezien en begrepen voelt. Want het beste uit jezelf halen kan je alleen als je je veilig voelt. Ik ga je tiener mogelijkheden bieden om zelf uit te zoeken hoe hij/zij zijn/haar eigen leven op de best mogelijke manier kan leiden. Op deze manier groeit je tiener op tot een zelfstandige jongvolwassenen vol zelfvertrouwen die zich makkelijk staande kan houden in de huidige maatschappij.

Graag ontmoet ik jou en jouw tiener!

Edwin de Bruijn

Edwin de Bruijn

voorzitter (vrijwilliger)

 

Ik ben Edwin en sinds 2019 heb ik een winkel in edelstenen en mineralen (More than Stones).

Vanaf mijn 7de ben ik lid van scouting. Hier heb ik onder andere diverse projecten gedraaid, zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal.

Ik leer het beste door te doen. Dat trekt mij veel meer dan moeten leren uit boeken. Ik heb al vele dingen mogen bouwen zoals onze eigen winkel, interieurs, keuken, badkamer en zelfs een huis.

Jezelf mogen zijn vind ik erg belangrijk.

Anneloes de Bruijn-Rijm

Anneloes de Bruijn-Rijm

penningmeester & secretaris (vrijwilliger)

 

Ik ben getrouwd met Edwin en samen hebben we 2 kinderen, 1 hond en 3 katten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer. In mijn werk ondersteun ik levensmiddelenbedrijven op het gebied van voedselveiligheid en voer ik audits uit ten behoeve van certificeringen.

Deze werkzaamheden doe ik parttime zodat ik ook Edwin kan helpen in de winkel en de workshops verzorg. Tevens geef ik ook edelsteentherapie om weer beter in balans te komen.

Vanaf mijn 11de ben ik lid van scouting. In mijn scoutingcarriere heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van teams en het opzetten en uitvoeren van projecten, zowel op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Vanuit scouting heb ik geleerd dat je alles kan bereiken!

Ik merkte dat het reguliere onderwijs niet goed aansloot bij mijn kinderen. Zeker niet bij onze zoon waarbij dyslexie is geconstateerd. In het reguliere schoolsysteem werd door alle extra toetsen (met tijdsdruk!) zijn zelfvertrouwen steeds minder en minder. Nu onze kinderen op een B3-basisschool zitten is hun zelfvertrouwen enorm gestegen, maar zijn ook hun leerresultaten met sprongen vooruit gegaan. Voor mij is dus een vervolg op B3-voortgezet onderwijs een logische stap.

Ik vind het belangrijk dat je je op je eigen tempo en in een veilige, maar uitdagende omgeving mag ontwikkelen.

Ingrid Ballieux

Ingrid Ballieux

bestuurslid (vrijwilliger)

 

Mijn naam is Ingrid en ik ben moeder van een tienerdochter.

In het dagelijks leven woon ik met mijn gezin in Rotterdam en ben ik een kleine zelfstandig ondernemer sinds bijna 20 jaar.

Door middel van de training Kernvisie Methode Didactisch ontdekte ik dat er verschillende leerstijlen zijn. Voor kinderen die bijvoorbeeld in beelden denken, sluit het reguliere onderwijs niet altijd aan. Toch moeten zij in dezelfde mal passen. Hierdoor lopen sommige kinderen wellicht een pad dat niet van hen is.

Een school waar het kind centraal staat in plaats van het systeem, is mijns inziens van grote waarde.

Onze ervaring met een B3 school in het basisonderwijs is enorm positief.

Het leren in een kleine groep, het wegvallen van het huiswerk en de vele toetsen haalt een hoop frustratie weg bij kinderen. Het voelt dan ook als een logische stap om nu bij het B3 voortgezet onderwijs betrokken te zijn.

Aangezien kinderen een groot deel van hun kindertijd op school doorbrengen vind ik het belangrijk dat kinderen in hun schoolperiode de aandacht krijgen die ze nodig hebben in een kleine groep en te kunnen leren op een manier die bij hen past, zodat ze vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien.

schooltijden

Maandag t/m donderdag
9.30 – 15.15 uur

Adres

”Het Luchtkasteel”
Schielandweg 98
Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Email

info@vodesmaragd.nl

Telefoon

Anneloes  06-11484411